Важко відмовитися: телятина в духовці
Поділитися:

Важко відмовитися: телятина в духовці

Наш девіз - жодного дня без м'яса! Телятина, запечена в духовці, - чудовий вибір і для святкового столу, і для суботньої сімейної вечері, і для зустрічі улюблених друзів. Всі хитрощі вибору і запікання найніжнішого м'яса шукайте в сьогоднішній статті. Бонус - рецепт телятини в духовці.

Коротко про важливе: як вибрати телятину

Терміном «телятина» прийнято називати м'ясо бичків віком до одного року. Важливі ознаки якості телятини - колір, запах і консистенція. Телятина повинна бути однорідного світло-червоного кольору. Пам'ятайте: чим світліша телятина – тим молодша тварина. Жирові прошарки у якісного м'яса завжди білі. На дотик телятина повинна бути м'якою і еластичною. Це означає, що після натискання м'ясо швидко приймає попередню форму. Важливий показник якості м'яса - природний свіжий запах. Гарна телятина повинна пахнути так, щоб вам захотілося негайно приготувати з неї ростбіф.

Коли ви впевнились щодо якості м'яса, виберіть оптимальну частину туші. Ніжний ростбіф виходить з Тендерлойну (вирізки) і Сірлойну, вирізаного з поперекової частини спини. Для запікання з ароматними травами рекомендується плечовий відруб, крижі (верхня частина заднього стегна), огузок (м'яз внутрішньої сторони стегна, що знаходиться між тазовою кісткою і крижами) і каре телятини.


Як приготувати телятину в духовці

Перш ніж запікати телятину, пам'ятайте: перед вами - пісне м'ясо, яке швидко пересихає. Є кілька способів приготувати в духовці ніжне і соковите блюдо:

  1. Загорнути шматок м'яса в кілька шарів тонко нарізаного бекону, обв'язати шпагатом і відправити в попередньо розігріту духовку. По-перше, такий прийом дозволить уникнути пересихання телятини. По-друге, вам вдасться додати страві нового шлейфу ароматів. Після приготування не поспішайте виймати м'ясо з духовки. Дайте йому «відпочити», щоб м'ясні соки рівномірно розподілилися по шматку.

  2. Запікати м'ясо у фользі. Попередньо телятину рекомендується замаринувати. Оскільки якісне м'ясо не потребує додаткового супроводу, для приготування маринаду вибирайте «щадні» інгредієнти. Мед, діжонська гірчиця, ароматні трави, морська сіль, мелений чорний перець – найкращий вибір. Закривати фольгу необхідно герметично, щоб запобігти витіканню м'ясних соків у жаростійку форму. Якщо ви хочете отримати пікантну карамелізовану скоринку, за 10 хвилин до готовності страви відкрийте фольгу і змастіть м'ясо сумішшю свіжих ягід і меду.

  3. Запікати м'ясо в рукаві. Телятина вийде ще смачнішою, якщо змастити її соусом на основі йогурту, зелені і часнику.

  4. Підливати під час запікання телятини м'ясний бульйон або вино.

Важливо! Запікайте телятину, попередньо нагріту до кімнатної температури. Якщо ви всю ніч маринували м'ясо в холодильнику, дістаньте його за 1-2 години до початку приготування.


Телятина з червоним перцем і апельсинами в горщику

Смак незабутній. Аромат карколомний. Але не варто вірити на слово - важливо перевірити самостійно!

Інгредієнти:

  • 300 г телятини
  • 1 апельсин
  • 0,5 лимона
  • 2 стебла селери
  • 1 солодкий перець
  • дрібка кайєннського перцю і кориці
  • 1,5 ст. ложки зернової гірчиці
  • 1 ст. ложка олії
  • 1 ст. ложка цукру
  • сіль і мелений чорний перець

Спосіб приготування

  1. Наріжте телятину невеликими шматочками і перемішайте з соком лимона. Час маринування - 30 хвилин.

  2. Влийте в сотейник сік апельсина і додайте цукор. Доведіть до кипіння і готуйте на середньому вогні до 10 хвилин.

  3. На попередньо розігріту сковороду влийте олію. Помістіть телятину і обсмажте на сильному вогні до легкої скоринки. Додайте сіль і перець.

  4. Перекладіть телятину в жаростійкий горщик. Залийте м'ясо апельсиновим сиропом.

  5. Подрібніть очищену селеру і викладіть поверх м'яса.

  6. Наріжте перець півкільцями і викладіть на шар селери. Змастіть зернистою гірчицею і посипте кайєннським перцем.

  7. Покладіть на перець кружечок апельсина. Додайте корицю.

  8. Запікайте в духовці, попередньо розігрітій до 200 градусів. Час приготування - 60 хвилин.


Чому телятина з мережі М’ясторія - ваш кращий вибір

Ми знаємо як мінімум 3 причини замовити телятину в мережі М’ясторія:

Фермерське м'ясо. Надійні постачальники, високі санітарно-гігієнічні норми, жорстке дотримання правил зберігання м'яса - гарантія високої якості та безпеки харчових продуктів продукції.
Привабливі ціни. Замовивши у нас, ви будете щиро дивуватися тільки одному: чому не зробили цього раніше.
Швидко, легко і зручно. Захочете якісну телятину - знаєте куди бігти. А можна навіть не бігти, адже замовлення доставлять до дверей київської квартири. Доставка продукції по Україні можлива тільки в сирому вигляді. Оплатити замовлення можна готівкою або через термінал кур'єру.

Статті та рецепти

  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!
  • Страва з вогником: чилі кон карне
    Гаряче, ароматне і пікантне м`ясне рагу з овочами може не лише зігріти мексиканським колоритом, але й порадувати простотою приготування! Рецепт, традиційні секрети приготування та поради від шефа ми зібрали в одній статті!