Курячі стегна: страви, які закохують
Поділитися:

Курячі стегна: страви, які закохують

Курячі стегна — це база, у всіх сенсах. Завдяки ніжному смаку вони ідеально поєднується з різноманітними соусами й маринадами, чудово смакують з будь-яким гарніром, а завдяки кісточці, яка дарує птиці соковитість, стануть смачною й доступною основою для багатьох страв.

«М`ясторія» підготувала для вас кілька варіантів, як приготувати курячі стегна в духовці й на пательні. Замовляйте стегна фермерської чи домашньої курятини на сайті й швидше випробовуйте рецепти!

П`ять причин, чому варто приготувати курячі стегна

курячі-стегенця_1.jpg

Курячі стегна — здоровий і смачний варіант страви. Серед переваг можна виділити:

  1. Одним з головних плюсів курячих стегон є високий вміст білка та поживних речовин поряд із низькою калорійністю, що робить цей продукт чудовим дієтичним доповненням до раціону. 
  2. Курячі стегна — надзвичайно прості й швидкі у приготуванні. Їм не потрібні складні рецепти, дороговартісні інгредієнти чи тривалий час на маринування і термічну обробку.
  3. Продукт не дарма вважають бюджетним, адже придбати курячі стегна можна за значно нижчою вартістю, ніж філе чи інші види м`яса.
  4. Різноманітність рецептів: курячі стегна можна готувати по-різному, використовуючи різні спеції та соуси. Їм пасує як соєво-медовий, так томатний чи вершковий соуси. Також ви можете додати до стегон овочі чи крупу, які підкреслять смак і зроблять страву більш поживною.
  5. І не варто забувати про головне у будь-якій страві — смак. Навіть мінімальний набір прянощів з олією зроблять страву неперевершеною. Проте ми пропонуємо вам експериментувати зі смаками, щоб отримати максимум гастрономічних вражень.

Як кажуть, смак приходить під час їди, а азарт для приготування у його процесі! Тому не витрачаємо зайвого часу, а відразу переходимо до приготування!

Рецепти з курячими стегнами

курячі-стегенця_2.jpg

Курячі стегна в червоному вині

Інгредієнти:

Стегна промийте під проточною водою та висушити паперовими рушниками. Спеції змішайте з соєвим соусом, олією та медом, залиште маринуватися на 30 хв. Потім обсмажте стегна на добре розігрітій пательні з рослинною олією до золотистості. Перекладіть їх до каструлі. На тій самій пательні обсмажте до готовності кільця цибулі та подрібнений часник і перекладіть до стегон. Залийте червоним вином, покладіть гілочку розмарину та тушкуйте протягом 40 хв.

Курячі стегенця, запечені з картоплею

Інгредієнти:

  • курячі стегна — 8 шт.;
  • картопля — 1 кг;
  • майонез — 2 ст. л;
  • соєвий соус — 3 ст. л;
  • гірчиця — 1 ч. л;
  • часник — 2-3 зубчики;
  • рослинна олія — 2 ст. л;
  • зелень (кріп, петрушка чи кінза) — 1 пучок;
  • спеції — до смаку.

Завчасно замаринуйте стегенця: промийте та висушіть їх, перекладіть у глибоку миску, додайте соєвий соус, майонез, гірчицю, кілька подрібнених зубчиків часнику та спеції (чудово підійде копчена паприка, розмарин, сушений часник та карі). Накрийте плівкою та залиште в холодильнику на годину. Картоплю очистіть та наріжте скибками або слайсами товщиною 4-5 мм. Додайте трохи олії та солі, ретельно перемішайте. Викладіть картоплю на форму для запікання так, щоб кожен шматочок рівномірно пропікся. Зверху полийте її маринадом, який залишився зі стегон. Зверху викладіть самі стегенця та запікайте в духовці за температури 220 градусів протягом 45-50 хв. Для подачі прикрасьте страву рубленою зеленню.

Курячі стегна на пательні у сметанному соусі

Інгредієнти:

  • курячі стегна — 6 шт.;
  • цибуля — 2 шт.;
  • сметана — 200 мл;
  • вода або бульйон — 50-100 мл;
  • часник — 2 зубчики;
  • рослинна олія — для смаження;
  • сіль, перець, спеції — до смаку.

Стегна промийте, очистіть від плівки та за бажанням видаліть кісточку. Шкірку можна залишити. Приправте стегна улюбленими спеціями і масажними рухами розподіліть прянощі. Викладіть стегна на добре розігріту пательню з рослинною олією та обсмажуйте до золотистої скоринки з обох боків. Потім тимчасово приберіть стегна з пательні і перекладіть туди подрібнений часник, смажте до легкої золотистості та приємного аромату. Потім додайте нарізану напівкільцями цибулю та смажте до готовності. Після цього етапу поверніть на пательню стегенця, додайте сметану та рідину в тій кількості, яку консистенцію соусу полюбляєте більше. Накрийте кришкою та тушкуйте 15 хв.

Курячі стегна «Теріякі»

Інгредієнти:

Для маринаду поєднайте соус «Теріякі», сік половини апельсина, кілька столових ложок рослинної олії та трохи спецій. На стегнах зробіть кілька неглибоких надрізів зі сторони шкірки, щоб вони краще промаринувалися. Покрийте стегна маринадом і залиште на 1 год. Викладіть стегна на форму для запікання, зверху змастіть маринадом, який залишився, посипте кунжутом і викладіть кілька слайсів апельсина. Запікайте за температури 180 градусів протягом 45 хв.

Як придбати курячі стегна за один клік?

курячі стегна.jpg

Пропонуємо просту інструкцію, як придбати курячі стегенця за кілька хвилин. Для цього переходите у розділ «Птиця», обираєте стегна з домашньої чи фермерської курятини, зазначаєте бажаний спосіб доставки й уже найближчим часом переходите до приготування!

Доставимо ваше замовлення кур`єром у Києві чи області, підготуємо до самовивозу в одному з фірмових магазинів-ресторанів чи відправимо до найближчого відділення пошти. Обирайте смак та зручність разом з «М`ясторія».

Товари

Статті та рецепти

  • Котлета по-київськи: смак традицій
    Найбільш київська, найбільш куряча і, мабуть, найбільш відома котлета — цій страві можна присвятити почесне місце у столичному гастромаршруті. Скуштувати страву просто зобов`язаний кожен турист, а вміти приготувати котлету по-київськи — мастхев для кожного українця.
  • СезON барбекю в «М`ясторія»!
    «М`ясторія» підготувала все для вашого комфортного і приємного барбекю! Плануєте відпочинок на природі? Замовляйте все необхідне і насолоджуйтеся приємною компанією!
  • Страва з вогником: чилі кон карне
    Гаряче, ароматне і пікантне м`ясне рагу з овочами може не лише зігріти мексиканським колоритом, але й порадувати простотою приготування! Рецепт, традиційні секрети приготування та поради від шефа ми зібрали в одній статті!